Tietoturvaa pienille ja keskikokoisille yrityksille

Tietoturvallisuudesta huolehtiminen on osa myös pk-yrityksen välttämätöntä riskienhallintaa. Siihen liittyvät väärinkäytökset, vahingot ja onnettomuudet voivat liittyä yrityksen hallintoon, fyysisiin toimitiloihin, henkilöstöön, tietoaineistoihin, ohjelmistoihin ja laitteisiin.  Monesti pienimmät yritykset ovat vähemmän suojatumpia kuin kuin isommat ja siksi niihin on helpompi murtautua ja joutuvat useammin verkkohyökkäysien kohteiksi. Huijaussähköpostit, netistä tarttuvat haittaohjelmat, identiteettihuijaukset, bisneskriittiset tiedostot työntekijöiden kotikoneilla, turvattomat langattomat  verkot, kaikki nämä uhkaavat yrityksiä.

Huomioitaessa yrityksen tietoturvaa on muistettava, että uhat kehittyvät ja muuttuvat, joten yrityksen tietoturva on pidettävä yllä ja kehitettävä jatkuvasti eteenpäin sekä on pidettävä huoli että ohjelmistot ovat ajantasalla. Tunnistamattomiksi muunnellut haittaohjelmat ovat entistä yleisempiä ja WatchGuard tarjoaa näiden torjuntaan tehokkaan APT Blocker ohjelman.  APT Blocker on suorittimen tasolla toimiva hiekkalaatikkotekniikka, joka tunnistaa uusimmatkin haittaohjelmat niin nopeasti, ettei tiedostojen tarkistus haittaa työntekoa.

  • WatchGuardin M200 ja M370 UTM-palomuurit ovat suunniteltu pienille yrityksille tuomaan monikerroksista tietoturvaa ilman että täytyy tinkiä suorituskyvystä sillä tehokkuutta näistä laitteista ei puutu.
  • M470, M570 ja M670 UTM-palomuurit on suunniteltu keskisuurille yrityksille. UTM-ominaisuuksilla varustettu palomuuri tarjoaa monikerroksista suojaa yritykselle.
  • WatchGuardin M440 malli sisältää samat vahvat suojaukset kuin edellä mainitut mutta tämä malli tarjoaa monipuoliset porttimahdollisuudet. Kaksikymmentäviisi 1 Gb Ethernet posttia ja kaksi 10Gb SFP + (kuitu) porttia. Kahdeksan mainituista porteista tarjoaa myös PoE mahdollisuuden, mikä on ihanteellista kun liitetään WatchGuardin AP:ta.